Drón végzett az Al-Kaida egyik főnökével Afganisztánban

Az iszlám vallást beszennyező terroristák nem kerülik el a sorsukat! Ezt hangsúlyozza az a közlemény, melyet az USA védelmi minisztere adott ki az Al-Kaida egyik vezérének kivégzése alkalmából.

Az amerikai dróncsapás Afganisztánban érte a pakisztáni Qari Yasint. Ez az Al-Kaida főnök Pakisztán déli részén, Beludzsisztánban született és már Oszama bin Laden vezérkedése idején fontos szerepet játszott az Al-Kaidában. Több merényletet irányított Pakisztánban. A leghíresebb talán az volt, amikor felrobbantották a Marriott szálloda egy részét Iszlámábádban 2008-ban, két amerikai katona és egy tucat pakisztáni civil meghalt. Az Al-Kaida ezzel is igazolni akarta, hogy a fővárosban sincsenek biztonságban ellenfelei Pakisztánban.

A másik híres merénylet, mely Qari Yasin nevéhez köthető, egy autóbuszt vett célba, mely Srí Lanka krikettválogatottját szállította Lahore-ba. A merénylet megölt több kísérő katonát és rendőrt, a Srí Lanka-i krikettválogatott több tagja is megsebesült. A rendszeres merényletekkel az Al-Kaidának és a táliboknak sikerült általános bizonytalanságot fenntartaniuk mind Pakisztánban, mind Afganisztánban. Jelenleg népszámlálást tartanak Pakisztánban: a hadsereg több mint százezer katonáját mozgósította, nehogy a dzsihádharcosok meggyilkolják a kérdezőbiztosokat Pakisztánban.

Fotó: Karakoram Nemzeti Park, Pakisztán / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez