Egy olasz cipész készítette el a világ első, 24 karátos lábbelijét

A luxuscipőket csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, hiszen egy pár ára egy kisebb lakáséval vetekszik

Antonio Vietri észak-olaszországi cipészmester nem akármire szánta el magát: kitalálta, hogy megalkotja a világ első, 24 karátos arany felhasználásával készült cipőjét. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy színarany cipőt vesz a lábára az ember, hiszen az több szempontból sem lenne kényelmes, és nem is úgy, hogy apró aranydíszekkel dobják fel a lábbeliket.

A cipők szerves részét képezi a nemesfém, felső részük ugyanis kizárólag 24 karátos arany felhasználásával készült. A mester az AFP-nek elmondta, hogy nem volt egyszerű folyamat kikísérletezni, hogyan tudja a cipő anyagát az arannyal  összedolgozni, de végül sikerült megtalálnia az egyensúlyt és létrehoznia első, férfiaknak szánt kollekcióját, amit aztán követtek a női cipők is.

A cipész nem titkolja, hogy célcsoportját a Perzsa-öböl menti országok lakosai alkotják, akikről köztudott, hogy szeretik a csillogást és nem jelent nekik gondot a borsos ár sem. A kézzel készült cipőkért páronként ugyanis egy kisebb lakás árát kell kifizetni: a férfi kollekció tagjai 25.000, a női cipők árai pedig 30.000 eurótól kezdődnek.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez