90 évesen, nőként kezdett új életet a második világháborús veterán

Egész életét férfiként élte le, miközben hároméves korától érezte: nőnek született.

A 90 éves, 2. világháborús brit veteránt szülei Peternek nevezték el, ő azonban már gyerekkorában azt szerette volna, ha Patriciának hívják, mivel mindig is nőnek érezte magát. Transzneműként azonban nem volt egyszerű az élete, hiszen 90 éves koráig férfiként kellett élnie. Szolgált az angol hadseregben, megházasodott, de 40 év házasság után közölte a feleségével, hogyan érez valójában a saját nemével kapcsolatban. A nő megértő volt és engedte még azt is, hogy a férje hordhassa a ruháit és a magassarkúit a házban.

A felesége azóta már meghalt és talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy Peter Davies, az egykori katona, aki még a frontot is megjárta, végre úgy éljen, ahogy mindig is szeretett volna. Saját bevallása szerint azonban egy film volt az, ami végre cselekvésre szólította, mivel a főszereplő hasonló helyzetet élt át, mint ő. Korábban azért is félt beszélni a transzneműségéről, mert akkoriban még kiközösítéssel járt volna a mássága, valamint az elektrosokkterápia sem volt túl vonzó a számára, amivel feltehetőleg gyógyítani próbálták volna.

Az egykori Petert ma már Patriciának szólítják, hiszen 90 év után úgy döntött, nőként akarja leélni a hátralevő életét. Jelenleg hormonkezelésre jár, hogy közelebb kerülhessen az álmához, és ahhoz is vette a bátorságot, hogy a szomszédai előtt felvállalja önmagát. Mindenki megértő volt, azt mondták neki, hogy amíg ő boldog, nem érdekli őket, hogy milyen neműnek vallja magát. A Caternewsnak adott interjújából az is kiderült, hogy még a Women’s Institute-hoz is csatlakozott, ahol végre nőkkel, nőként beszélhet. Bátorságának köszönhetően pedig most már úgy érzi, nem kell tovább hazugságban élnie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez