Sárlavina Kolumbiában, több mint 200 ember meghalt – videó

Az El Nino hatalmas esőzéseket okoz Dél-Amerikában: Peru és Ecuador után most Kolumbiában történt természeti katasztrófa. Az esőzésektől megduzzadt három folyó és a találkozásuknál fekvő Mocoa várost elöntötte az ár.

A sárlavina elsősorban a San Miguel negyedben pusztított a 40 ezres kisvárosban. A katasztrófa pillanatok alatt következett be. Több mint kétszáz ember azonnal meghalt és több mint kétszázat eltűntnek nyilvánítottak.

Santos köztársasági elnök a helyszínen irányítja a mentési munkálatokat. Az egész tartományt katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították Kolumbia déli részén. A szakértők mindezt az El Nino hatásnak tulajdonítják, amely óriási esőzéseket okoz hetek óta Dél-Amerika északnyugati részén.

Nemrég Peru fővárosának, Limának egy része is víz alá került és több tucat ember meghalt.  Ecuadorban is több mint húsz halottja volt annak az árvíznek, melyet szintén az El Nino hatásnak tulajdonítottak a szakértők. Párizsban a klíma világkonferencia ezért is hozott döntést a káros anyagok kibocsájtása ellen, mert a légkör megváltozása ilyen katasztrófákhoz vezethet, mint amelyek most Peruban, Kolumbiában és Ecuadorban bekövetkeztek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez