Ovecskin mindenképp elmegy a téli olimpiára

A világ legnagyobb jéghoki-bajnokságának szervezői hétfőn közölték: nem tartanak szünetet a téli olimpia kedvéért, így a játékosok nem mehetnek el Dél-Koreába, ahol a téli olimpiát 2018-ban megrendezik. A világ egyik legjobb jéghoki játékosa, az észak-amerikai ligában játszó orosz Alex Ovecskin közölte: mindenképp elmegy az olimpiára!

A hazámért akarok játszani. Az olimpia különben is nagyszerű dolog. Minden játékos álma az, hogy részt vegyen rajta. Addig még az észak-amerikai hokiliga szervezői is meggondolhatják magukat.

Az NHL vezetői arra hivatkoznak, hogy a méregdrága játékosok megsérülhetnek a téli olimpián. Alex Ovecskin, aki a Washington Capitals csapatának kapitánya, kijelentette: az NHL szervezői ellenezték a részvételt a Szocsiban tartott olimpián is, de a bojkottból mégsem lett semmi. Az észak-amerikai hokiligában sok külföldi sztár játszik. Ha ők nem vehetnek részt a téli olimpián, akkor az alapvetően megváltoztathatja az erőviszonyokat.

Nem beszélve az USA és Kanada válogatottjáról, melynek szinte az összes játékosa az NHL-ben szerepel, ahol évente több millió dollárt keresnek. Ha az NHL fenntartja a tilalmat, akkor mindenkinek választania kell: vagy a sok millió dolláros szerződés vagy az olimpia. Nekem mondhat bárki bármit, én az olimpiát választom – mondta újságíróknak Alex Ovecskin, az észak-amerikai hokiliga orosz sztárjátékosa.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez