Mégsem a majmok nevelték fel a Maugli-lányt

Női Mauglit vélt felfedezni az indiai sajtó, amikor januárban a vadőrök egy olyan kislányt találtak a dzsungelben, aki majom módjára élt. Négylábon járt és úgy viselkedett, mint a majomcsorda többi tagja.

Amikor a vadőrök kiragadták a kislányt, akkor a majmok rájuk támadtak. Úgy védelmezték, mint közülük valót. Elterjedt tehát a hír: majmok nevelték fel a kislányt, épp úgy, mint Mauglit a Dzsungel könyvében a farkasok.

A 8-9 éves kislányt kórházba vitték, ahol alaposan megvizsgálták az orvosok és a pszichológusok. Az eredmény? Nem a majmok nevelték fel a kislányt, aki még csak rövid időt tölthetett közöttük. Mire alapozzák ezt a véleményt a szakértők? Először is arra, hogy a kislány rokkant és szellemileg sem ép. Beszélni sem tud. A dzsungelben így nem sok esélye lett volna a túlélésre. Azonkívül nem is a dzsungel mélyén találtak rá, hanem az erdő szélén, közel az országúthoz. A legvalószínűbb magyarázat az, hogy a gyengeelméjű kislányt a szülei egyszerűen kitették az autóból és otthagyták! Indiában a lányok presztízse általában alacsonyabb, mint a fiúké. Ha a kislány fizikailag és mentálisan is sérült, akkor semmi esélye sincs annak, hogy férjhez tudják adni. Családja tehát nem akart bajlódni vele, és kitette őt a dzsungel szélén.

Amióta kórházban van, már nagyon sokat javult az állapota. Már nem közlekedik négykézláb, mint a dzsungelben. Úgy eszik és iszik, mint a többi gyerek a kórházban. Ezt nem ott tanulta, hanem otthon. Csak a majmok között gyorsan alkalmazkodott, hogy életben maradjon. Indiában a gyengeelméjű gyerekekkel egyáltalán nem törődik az állam. A családnak kell megoldania minden problémát. Ebben az esetben a család úgy dönthetett: inkább megszabadulnak a problémás gyerektől a dzsungel szélén, hátha valamilyen jótét lélek megkönyörül rajta. Arra valószínűleg nem gondoltak, hogy egy majomcsorda fogadja be azt a gyengeelméjű kislányt, akit a saját családja eldobott magától Indiában…

Fotó: Hindustan Times

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez