Ki tankot vesz, aranyat lel: 2 millió fontnyi aranyat rejtett a harckocsi üzemanyagtartálya

Egy tankfanatikus legújabb szerzeményét vizsgálva találta meg az aranyrudakat, melyek a többszörösét érték a páncélos harckocsinak.

Nick Mead, az 55 éves brit üzletember az Ebayen nézte ki magának az orosz gyártmányú, T54/69 típusú tankot – úgy gondolta ugyanis, hogy jól illik majd a 150 katonai járműből álló gyűjteményébe. 30.000 font értékben el is cserélte a tankot, amelyért egy leselejtezett harci teherautót és egy önjáró löveget adott a hirdetőnek.

A meglepetés azonban akkor érte a műgyűjtőt, amikor barátjával, a szerelő Todd Chamberlainnel nekiálltak alaposan átvizsgálni azt. Az üzemanyagtartályban ugyanis 5 darab, egyenként 5 kilós aranytömböt találtak. Ezek értéke elérheti a 2 millió fontot is – számolt be róla a The Sun.

Úgy tartják, az aranyat még az Öbölháború idején rejthették el az iraki katonák Kuvaitban – korábban ugyanis ott szolgált a tank. Ezt követően került az Egyesült Királyságba, az Ebayen keresztül pedig az angol tankgyűjtőhöz. Az üzemanyagtartály tartalmát azonban nem tartotta meg a megtaláló, helyette felhívta a rendőrséget. A hatóság lefoglalta az aranyrudakat, így a kincsből csak egy bizonylat maradt.

Fotó: News Group Newspapers Ltd

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez