Fegyverturizmus – több tízezer kínai utazik évente csak ezért az Egyesült Államokba

A fegyverturizmus virágzik Amerikában, rengetegen érkeznek ugyanis a keleti országokból a lőterekre, ahol valódi fegyvert foghatnak a kezükbe.

Évről évre nő azoknak a főként kínai és japán turistáknak a száma, akik célzottan a fegyverek miatt utaznak Amerikába. A japánok Honolulura, a kínaiak pedig többnyire Las Vegas környékére és Florida államba utaznak, hogy kipróbálják magukat a lőtereken. Az USA TODAY szerint Kínából érkezik a legtöbb turista, ott ugyanis illegális a fegyvertartás és többévnyi börtönnel kell szembenéznie annak, aki megszegi a törvényt. Ezt olyannyira komolyan veszik, hogy 2015-ben egy 18 éves kínai férfit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek, amiért Tajvanból 24 játékfegyvert rendelt magának. Igaz, itt a 24 játékfegyverből 20-ról végül kiderült, hogy valódi. 2016-ban pedig egy egykori katonát ítéltek fél év letöltendőre, amiért megtalálták nála a gyerekkori hobbiként indult légpuska gyűjteményét.

A kínai kormány szerint a fegyvertilalom miatt nagyobb a közbiztonság az országban, a kritikusok szerint azonban inkább a lázadásokat próbálják megakadályozni a szigorú törvényekkel. Az amerikai lőterek azonban tárt karral várják a fegyverturistákat: némelyikben már kínai nyelvű oktató és luxusellátás is jár a látogatóknak. Sokan úgy érzik, megéri a hosszú utazás, hogy végre fegyvert foghassanak a kezükbe – ami jó eséllyel saját hazájuk terméke, hiszen ironikus módon Kína a világ egyik legnagyobb kézifegyvergyártója.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez