Olaszország fokozott biztonsággal készül a húsvétra

A hétvégén hatalmas tömeget várnak Rómába, a kettes fokozatú terrorkészültség miatt pedig fokozott rendőri jelenlét várható több helyszínen a városban.

Olaszország belügyminisztere szerint egy esetleges terrortámadásra nehéz teljes mértékben felkészülni, hiszen az “teljesen kiszámíthatatlan”, ennek ellenére azonban mindent megtesznek, hogy a húsvétot Rómában töltők minél inkább biztonságban érezzék magukat.

Csaknem félmillió turista várható ugyanis az olasz fővárosba a húsvéti hétvégére. Ők többnyire olyan vallási eseményekre lesznek kíváncsiak, mint Ferenc pápa Via Crucis keresztútja, de számos, nagy tömeget megmozgató tüntetés is lesz Rómában, valamint egy fontos futball mérkőzést is tartanak az olimpiai stadionban.

A The Local olasz kiadása szerint a rendőrség fokozott jelenléttel készül a vasútállomásokon, repülőtereken és a Szent Péter téren, több ellenőrzőpont lesz a történelmi városrészben is, ahol az autókat és teherautókat átnézhetik. A Colosseum metróállomást péntek délutántól lezárják és maga az amfiteátrum is zárva lesz a keresztút miatt. A terrorkészültség jelenleg kettes fokozatú Rómában – ilyent akkor rendelnek el, ha fennáll a konkrét terrorfenyegetettség lehetősége.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez