Tolcsván járt a Magyar Hollywood Tanács

A Bokor Balázs megálmodta Magyar Hollywood Tanács (MHT) sokféle aktivitásának egyik újabb formája a vetélkedők szervezése általános iskolásoknak. William Fox (Fuchs Vilmos) Tolcsván született és a versenysorozat mostani állomása itt volt.

William Fox a 20th Century Fox Filmstúdió alapítója 1879. január elsején született Tolcsván. Nem sokáig élt itt a család – 9 hónapos volt, mikor Amerikába emigráltak. A falu (Csoma Ernő polgármester reményei szerint hamarosan város) a tervek szerint fel fogja újítani a szülőházát és intenzívebben fogja ápolni emlékét. A megemlékezést és a vetélkedőt a Szirmay-Waldbott Kastély látogatóközpontjában rendezték. A polgármesteri köszöntő után Bokor Balázs röviden ismertette az MHT tevékenységét, majd bemutatta az est vendégeit. Mathiász Gábor, a Magyar Hungarikum Szövetség alelnöke elmondta, hogy jelenleg körülbelül 60 hungarikumot tartanak számon és a filmmel a kapcsolódási pontot az jelenti, hogy remélik, hamarosan a hollywoodi magyar filmesek is “hungarikummá válhatnak”. A másik vendég Pannoniay Boglárka filmproducer volt, aki készülő filmjéről mesélt.

dscf0021

dscf0005 csoma-erno-polgarmester-koszonti-a-vendegeket

A gyerekek vetélkedője három részből állt: ki kellett tölteniük egy 13+1 kérdéses tesztet, melynek témája Fuchs Vilmos és Hollywood voltak. Minden csapatnak (5 négyfős csapat vett részt a megmérettetésen) prezentációt kellett tartania valamilyen, a “film fővárosához” kapcsolódó témáról. Így hallottunk rövid előadást például William Fox életéről, a Fox Stúdió leghíresebb filmjeiről és az Oscar-díjas magyar filmekről. A harmadik fordulóban activity játék keretében kellett bemutatniuk filmcímeket a fiataloknak.

dscf0061 dscf0048 dscf0033 dscf0028

Bokor Balázs kiemelte, hogy a korábbi helyszínekhez képest itt sokkal szorosabb volt a verseny, mindegyik csapat nagyon jól teljesített. Nagyon kis különbséggel a győztes végül a Pásztor Panna, Braun Vanda, Erdősi Dorina, Drótos Áron négyes lett.

a-gyoztes-csapat dscf0080

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez