Szemétből épített konditermet egy férfi a Zöld-foki Köztársaságban

„Eddz, utána menj, ússz az óceánban és már teljes is a napod” – vallja az építkezéseken dolgozó Alcindo Soares, aki a helyi strandon szedte össze edzéséhez az eszközöket.

A környezetszennyezés miatt naponta több mint 150 millió tonna műanyag kerül a Föld tengereibe és óceánjaiba, ami rendkívül riasztó adat és világszerte tapasztalható jelenség. A Zöld-foki Köztársaság szigetország, így partjain szinte mindennapos a szemét jelenléte. A Santa Maria strandon is szép számmal sodor a partra hulladékokat a víz, amelyek igencsak szúrták egy helyi férfi, Alcindo Soares szemét. Ő azonban ahelyett, hogy a szeméttelepre vitte volna őket, inkább újrahasznosította a hulladékokat: kültéri konditermet épített belőlük.

Az építkezéseken dolgozó férfi mindig is arról álmodott, hogy egy szép napon sportoló lesz, ez a vágya azonban korábban nem valósulhatott meg, mert nem volt pénze edzőtermi bérletre. Saját, ingyenes konditerme megépítésével azonban a hét bármely napján edzhet, és mindenkit szívesen lát, aki szeretné használni a felszereléseket. A Zöld-foki Köztársaságban uralkodó szegénység miatt erre lesz is kereslet, mivel az ország lakosságából 21 százaléknak napi 1.25 dollárnál is kevesebb jut a megélhetésre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez