500 állat halt kínhalált négy év alatt, mégis kinyithat a horrorállatkert Angliában

Hiába tiltakoztak az állatvédők, a városvezetés engedélyezte a létesítmény újbóli működését.

A South Lakes Safari Zoo hamarosan ismét megnyithatja kapuit a látogatók előtt Cumbriában, az Egyesült Királyságban, miután a városi tanácstól újból megkapta a működési engedélyt. A létesítménynek meglehetősen kétes híre volt a múltban, az állatokat ugyanis rendkívül rossz körülmények között tartották, ami több tragédiához is vezetett.

2013-ban egy szumátrai tigris marta halálra az egyik gondozóját, amiért 255.000 fontra büntették az állatparkot. Ezt követően alapos vizsgálatot tartottak a helyszínen a hatóságok, ennek eredményeképpen feltárták, hogy csaknem 500 állat vesztette életét a szafariparkban 4 év alatt. Legtöbbjük a nem megfelelő körülmények miatt pusztult el: két hópárduckölyköt félig felfalva találtak meg a ketrecükben, egy aligátorteknőst az elektromos kerítés rázott halálra, egy mókusmajom bomló tetemét pedig egy radiátor mögött találták meg a vizsgálatokat végző szakemberek – számolt be róla az Independent.

Az állatvédők a bizonyítékok ismeretében joggal tiltakoztak az újranyitás ellen, a döntéshozók azonban mégis úgy látták, működhet a park, ugyanis a helyszínen tartott szemle után “lenyűgözőnek” találták az ott végzett fejlesztéseket. Másik cég lesz az üzemeltető és a menedzsmentben is történtek ugyan változások, de a korábbi vezetők legalább fele megmaradt a tisztségében az állatparkban – állítja a Captive Animals Society. Ezért szerintük most megint olyanok fogják vezetni a létesítményt, akik felelőssé tehetők egy ember és közel félezer állat haláláért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez