Andorra a vendég a Zászlómúzeumban

Európa egyik legkisebb államával, az Andorrai Hercegséggel ismerkedhettek meg a látogatók a Zászlómúzeum legújabb kiállításán.

dscf0040

Az AHU által is támogatott intézmény tulajdonos-igazgatója, Balogh László köszöntötte a vendégeket.

altusz-kristof-es-balogh-laszlo

A kiállítást ketten nyitották meg. Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára megemlítette, hogy a múzeum gyakran kisegíti a Minisztériumot, amennyiben olyan országból jön vendégük, ahonnan nincs zászlójuk.

altusz-kristof

Andorrával kapcsolatban kiemelte, hogy a pici országgal szerencsére semmilyen konfliktusunk nem volt – csak a futballpályán voltunk néhányszor ellenfelek.

dscf0065

A Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója, Dr. Korsós Zoltán az ország természeti adottságairól és állatvilágáról tartott rövid ismertetőt.

dr-korsos-zoltan

161 madárfaj található a pireneusi törpeállamban, közte a nagyon ritka szirti sas. A pireneusi zerge, melynek egy kitömött példányát is bemutatták a tárlaton, szintén az ország jellegzetessége.

dscf0043

A főigazgató elmondta, hogy a szép tájak és nem utolsó sorban a vámmentesség évente egymillió turistát vonz a nyolcvanezer lakosú országba.

dscf0046

A megnyitót kulturális műsor kísérte: Bress Bálint gitárművész, Répási Szilvia és Milus Alida táncművészek léptek fel.

bress-balint

repasi-szilvia-es-milus-alida-1

repasi-szilvia-es-milus-alida-2

repasi-szilvia-es-milus-alida-3

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez