Egy anyuka a Twitteren ment neki a Trumpcare-nek

Az Egyesült Államokban sokan tartanak Donald Trump egészségügyi reformjától, amit még a republikánus képviselők közül sem mindenki támogat.

Egy krónikus beteg kisfiú édesanyja Twitteren tette közzé kórházi számlájukat, ezzel reagálva az új amerikai egészségbiztosítási törvénytervezetre. A Donald Trump kormánya által beterjesztett törvényjavaslattól sok amerikai tart, ugyanis ha elfogadják, akkor rengeteg embernek lehetnek problémái az egészségügyi költségeket illetően. A New Jersey-i anyuka most szerencsés helyzetben van, hiszen az ő biztosítása fedezi a fia kórházi költségeit, ha azonban életbe lép a Trumpcare, saját zsebből kell majd fizetniük a kezelés nagy részét, ami a mellékelt számlát tekintve nagyon nem lenne mindegy. Ennek oka, hogy a tervezett törvény limitálná az egy főre költhető, biztosításból fedezett egészségügyi költségeket és ez főként a szegényebb rétegeket érintené rosszul.

0000mom

A Twitteren sokan álltak az anyuka mellé és úgy látszik, a szenátusban sincs meg a kellő támogatottság a törvény e heti elfogadásához. Négy republikánus szenátor ugyanis már a módosított törvényjavaslatról is közölte, hogy nem hajlandó megszavazni. Trump a Fox televíziónak azonban úgy nyilatkozott, hogy egyeztetne velük és ha változtatásokat szeretnének, talán arra is nyitott.

Fotó: Facebook – Hope for Ethan

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez