Újrakezdés – csoportosan megerőszakoltak az esküvőm napján

Az újrakezdésről nyilatkozott a BBC-nek egy lelkésznő, aki könyvet is irt az életéről: Kilábalni a sötétségből címmel. Kétszer kellett újrakezdenie az életét a lelkésznőnek Kenyában, ahol a hétköznapok is gyakran túlélési vetélkedőt jelentenek.

Egy véletlen változtatta meg a lelkésznő sorsát is csaknem véglegesen: rosszkor volt rossz helyen. Az esküvő napján ugyanis észrevette, hogy nála maradt a vőlegény nyakkendője. Ezért hajnalban buszra szállt, hogy a vőlegény egy rokonának eljuttassa a nyakkendőt. Amikor leszállt a buszról hazafele menet, már várták. Fejbevágta egy erős férfi, majd belökte egy autóba. Kussolj és engedelmeskedj, vagy meghalsz! – förmedtek rá az autóban ülő férfiak, akik egymás után megerőszakolták a menyasszonyt, akit hiába vártak a templomban.

Végül felülkerekedett az életösztön: a lelkésznő beleharapott az egyik férfi nemi szervébe. Az felordított és belevágta a kést. Majd kidobták a robogó autóból. Kórházba került, ahol megmentették. Később kiderült: nem lett HIV pozitív. A vőlegény pedig közölte: továbbra is vágyik a házasságra. Megtartották az esküvőt. Szépen éltek, majd egyszer csak gyengének érezték magukat: szénmonoxid mérgezés. Az asszony túlélte, a férje nem. A gyász nagyon fontos – hangsúlyozza könyvében a lelkésznő, Terry Gobanga. Aki túltette magát a két tragédián. Másodszor is férjhez ment és boldogan él Kenyában. Abban az országban, ahol magányos nőnek nem szabad hajnalban egyedül mutatkoznia az utcán, mert azt kockáztatja, hogy elrabolják és csoportosan megerőszakolják…

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez