Terroristákat végeztek ki Puntföldön

Rögtönítélő katonai bíróság mondta ki a halálos ítéletet.

Hét feltételezett terroristát végeztek ki a puntföldi Bosasso kikötővárosban. A helyi katonai bíróság vezetője, Awil Ahmed Farah a Reutersnek azt mondta, hogy mind a heten a feltételezések szerint az al-Kaidával szövetségben álló al-Shabab iszlamista terrorszervezet tagjai voltak, akik robbantásos merényleteket akartak végrehajtani. A helyi hatóságoknak azonban sikerült még időben közbelépniük, lefoglalták a robbanóanyagokat és elfogták a terroristákat. A katonai bíróság vezetője azt is elmondta, hogy a kivégzett személyek közül ketten egy másik városban, Galkayóban több embert is meggyilkoltak. Az ítélet golyó általi halál volt.

Puntföld hivatalosan Szomália része, de az északi szövetségi állam 1998-ban kikiáltotta függetlenségét, amit ezidáig senki sem ismert el. Ettől függetlenül, most már több mint 20 éve saját közigazgatással, kormánnyal, törvényszékkel, rendőrséggel és fegyveres erővel rendelkezik.

Az al-Shabab egyébként az utóbbi időkben egyre aktívabb Puntföldön. A terrorszervezet harcosai egy hónapja lerohantak egy katonai bázist Af Urar településen, 100 km-re Bosassótól. A harcokban legkevesebb 59-en veszítették életüket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez