Mi a különbség egy közel-keleti és egy afrikai muszlim között? – előadás az afrikai iszlámról

Előadás-sorozatot indít olyan izgalmas kérdésekről a Magyar Afrika Társaság, amelyekről hallhatunk a hírekben, de igazából a hátterükről, az összefüggésekről nem sokat tudunk. Az első rész szerdán késő délután lesz Budán.

Hogyan jutott el az iszlám Afrikába? Milyen irányzatai vannak a kontinensen? Hogy telik egy afrikai muszlim napja? Mi a különbség egy afrikai és egy közel-keleti muszlim között a hitében? Mik az iszlám etikett alapjai? Hogyan kapcsolódnak az afrikai terrorszervezetek az iszlámhoz? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekre ad választ dr. Kármán Marianna afrikanista, iszlám szakértő holnapi (július 5. szerda) előadásában délután 6 órakor a Makadám Mérnök klubban, a II. kerületben, a Lövőház utca 37. alatt.

Az előadás célja, hogy megválaszolja az iszlám és Afrika kapcsolatából adódó tisztázatlan kérdéseket. Ez lesz az első része a Magyar Afrika Társaság (AHU) speciális ismereteket nyújtó előadás-sorozatának, mely önkéntesek munkájához is segítséget nyújt, különleges tudásanyaggal. Az előadások ingyenesek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez