Emberekkel teli strandot lőttek Líbiában

A rakétatámadásban öt ember, köztük egy gyermek meghalt és legkevesebb 32-en megsebesültek – közölte a líbiai egészségügyi miniszter.

A támadás Tripoliban, a Mitiga repülőtér közelében található strandon történt. A strand a háborús helyzet ellenére még mindig közkedvelt helyszín a családosok körében. Főleg ilyenkor, nyáron, amikor tetőfokára hág a hőség az észak-afrikai országban.

Tripoliban azonban pár napja ismét fegyveres összecsapások robbantak ki a biztonsági erők és egy helyi milícia fegyveresei között. A harcok egyik helyszíne a Mitiga reptér volt, ahol több órán át küzdöttek egymással a szemben álló felek. Helyi források szerint a strand elleni támadást bosszúból hajtotta végre a városban tanyázó milíciák egyike, hogy megtorolja biztonsági erők ellene indított akcióját.

Abdulsalam Ashour belügyminiszter-helyettes is – az ENSZ által támogatott líbiai kormányból – a milicistákat vádolja a támadással. Arról azonban nem tett említést, hogy pontosan melyik csoportosulásra gondolt. Tirpoliban ugyanis több tucat fegyveres milícia müködik, amelyek elsősorban csempészettel és egyéb illegális tevékenységgel foglalkoznak. Többségüket betiltották, de feloszlatni már nem tudták a helyi hatóságok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez