Már itthon is egy érintéssel fizethetünk a mobilunkkal

Egyelőre csak az OTP ügyfelei élhetnek a lehetőséggel – a bank ugyanis első körben nekik tette elérhetővé a szolgáltatást. De ők is több millióan vannak és később az OTP Bank kiterjeszti a lehetőséget másokra is.

Az érintéses mobilfizetés rendszerének lényege az, hogy összeköthető a fizetéseknél megadandó PIN-kód a telefonéval – azzal, amivel a zárolást oldjuk fel. Így aztán a fizetésnél csak annyit kell tenni, hogy feloldjuk a telefont és már érinthetjük is a terminálhoz. A módszer offline üzemmódban is használható. NFC technológiás,  minimum 4,4-es android operációs rendszerű telefon szükséges hozzá, ilyennel már 1,2 millióan rendelkeznek az országban.

simple

A fejlődés egyébként a banki fizetési technológiák terén töretlen. Magyarországon tavaly először haladta meg az érintéses bankkártyás tranzakciók száma a hagyományosakét.

Az érintéses mobilfizetés bevezetése kapcsán Csányi Péter, az OTP Bank digitális értékesítési és fejlesztési igazgatóságának ügyvezető igazgatója elmondta: mindig elsőként igyekeznek reagálni a trendekre, most is jelentős előrelépést sikerült tenniük. Több millió ügyfélnek érhető el a mobiltelefonnal fizetés élménye az OTP Mobil által fejlesztett és üzemeltetett Simple alkalmazáson keresztül. Az applikávió fejlesztésénél figyelembe vették a felhasználók visszajelzéseit is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez