Bill Gates szerint migránsügyben túl nagylelkű Európa

A Microsoft alapítója szerint a nyitott ajtók politikája helyett inkább segélyekre kellene költeniük az európai országoknak.

A Welt am Sonntagnak adott interjút a napokban Bill Gates, aki kemény kritikával illette Európát a migráns és menekültválsággal kapcsolatban. A 61 éves milliárdos szerint a fő probléma Németország “nyitott ajtók” politikája, a nagylelkű hozzáállás miatt ugyanis a bevándorlók elárasztják Európát. Az új és jobb élet reményében egyre többen indulnak útnak Afrikából, de az európai országoknak ez egyre nagyobb megterhelést jelent. Ahogy az interjúban fogalmazott: „egyrészt szeretnél nagyvonalú lenni és befogadni a menekülteket. Ez viszont oda vezet, hogy minél több embert motiválsz a nagyvonalúságoddal, annál többen fogják elhagyni Afrikát.”

A befogadás helyett a Microsoft atyja azt javasolta az európai országoknak, hogy inkább a segélyekbe invesztáljanak, hogy helyben oldják meg a migráció problémáit. Ezen kívül a tranzitútvonalak kérdését kell valahogy kezelnie Európának, hogy megnehezítse az afrikaiak eljutását Európába – mondta a német újságnak a világ leggazdagabb embere, aki alapítványával hosszú idő óta küzd az afrikai országok felzárkózásáért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez