75 év után találták meg az eltűnt házaspárt

Jéggé fagyott holttestükre egy sífelvonó cég munkatársa bukkant rá a Tsanfleuron gleccsernél.

Marcelin és Francine Dumoulin 1942 augusztusában tűntek el a svájci Alpokban. Holttestük egy hete került elő a Les Diablerets üdülőhely környékén, miután a Tsanfleuron gleccser egy része olvadásnak indult. A svájci rendőrség közölte, hogy minden bizonnyal a 75 éve eltűnt házaspár holttestét sikerült megtalálni. Korabeli ruhájuk, cipőjük és egyéb holmijuk ugyanis erre enged következtetni. Száz százalékosan azonban csak a DNS vizsgálat igazolhatja a két holttest kilétét. Erre azonban néhány napig még várni kell.

A házaspárt sokan ismerték a környéken. Földműveléssel és állattartással foglalkoztak. Hét gyermekük volt, közülük a legfiatalabbal sikerült kapcsolatba lépnie a helyi lapnak, a Lausanne Le Matin-nek. A 79 éves Marceline Udry-Dumoilin elmondta, hogy édesapja eredetileg cipész volt, édesanyja pedig tanárnő. Eltűnésük után több mentőexpedició is indult, de végül felhagytak a keresésükkel. Ezt követően ő és a testvérei különböző családokhoz kerültek, az évek során pedig teljesen elveszítették a kapcsolatot egymással. Az idős hölgy azt is elmondta: soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer megtalálja szüleit. Most, hogy a holttestük előkerült, megnyugodott és méltó módon szeretné eltemetni őket.

Meteorológusok elmondták, hogy a globális felmelegedés hatására a Tsanfleuron gleccser jégpáncélja folyamatosan vékonyodik, visszahúzodik. Ennek következtében az elmúlt években egyre több olyan hegymászó holtteste került elő, akik évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt tűntek el.

ssssa9

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez