Ezt csináljuk a legtöbben a nyaralás első 24 órájában

Az egyik legnagyobb szállásfoglaló oldal összegyűjtötte azokat a teendőket, amik elsőként merülnek fel a nyaralás alatt.

A booking.com felmérésében 25 ország 18.000 utazója válaszolt az utazási szokásait firtató kérdésekre –  köztük arra is, hogy mi az első dolog, amit megtesznek, miután megérkeztek a szálláshelyükre. 68 százalék elsőként a bőröndökből való kipakolást jelölte meg, 60 százalék a szálláshely feltérképezését, 53 százalék pedig a másnapi program megtervezését választotta. Vagy egyidejűleg ezek közül több tevékenységet – ugyanis  több választ is meg lehetett jelölni a kérdőíven. Persze nem maradhatott ki az elmaradhatatlan fotózás, melynek gyümölcsei azonnal a közösségi oldalakon landolnak (27%), a közeli éttermek internetes leírásainak böngészése ( 26%), az ismerkedés (24%), az idegen nyelv gyakorlása (16%), a rendelés a szobaszervíztől (15%) és a munkahelyi emailek olvasása sem (10%).

A felmérésre adott válaszokból az is kiderül, hogy mitől érzik magukat otthonosan egy szálláshelyen az emberek. 44 százalék a kényelmes matracot, 39 százalék a szép kilátást, 35 százalék pedig a finom reggelit jelölte meg, de a Wi-Fi kapcsolat jelerőssége is fontos szempont 32 százalék szerint. A megkérdezettek 40 százaléka azért aggódik, hogy megfelelő minőségű lesz-e az internetkapcsolat. Ebből is látszik, hogy milyen fontos napjainkban a modern technológia – hiszen sokan ahelyett, hogy a csomagjaikat ledobva rohannának a szabadba, elsőként WiFi jelszót kérik el a hotel személyzetétől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez