Prágában megnyitott a bár, ahol csak szőkék dolgozhatnak

Legyél nőnemű és szőke – nagyjából ennyi a fő felvételi követelmény. Persze az sem árt, ha kicsit tudsz angolul, és kívülről fújod a koktélokat.

A Jungmannovo nemrég nyílt prágai helynek meglepő módon Blondies Bar a neve. Aki azt gondolja, hogy egy igazi csajos-koktélos-rózsaszín helyről van szó, nagyot
téved: a bár inkább retró hatású, a szuterénben elhelyezett üzlethelyiség valóban olyan hatást kelt, mintha csak a szesztilalom elől menekült volna a föld alá. Mindezt hasonlóan régi, kopottas bútorokkal és retro sörcsapokkal próbálják fokozni.

A bár tulajdonosai nem titkolt módon a harmincas évek Amerikájából inspirálódtak, a bár leginkább a koktélokra helyezi a hangsúlyt. És a szőke munkaerőre – a Blondiesban ugyanis alapkövetelmény, hogy a leendő munkavállaló nő legyen, és szőke fürtökkel rendelkezzen. Még mielőtt bárki azt hiszi, hogy az álláshirdetés szerves részét képezi a szőke haj, ki kell ábrándítsam: a Blondies álláshirdetése ugyan már nem aktív, de még olvasható, és egy teljesen átlagos és profi hirdetésről van szó. Igaz, kifejezetten fényképes önéletrajzot kérnek, amellyel azért ki tudják szűrni a más hajszíneket.

A Blondies-személyzet egyenruhája azért enged némi teret a fantáziának: a sötétkék egyenruha felül kivágott, alul rövid, de még éppen a diszkrét kereteken belül, a lányok pedig különböző színű masnikkal kötik fel szőke hajukat. A frissen nyílt bár egyelőre nem rendelkezik túl sok követővel a Facebookon (1300 feletti kedvelése van), de itt is a szőkeséget hirdetik: egyes posztokban a pincérnők válaszolnak meg szőkékkel kapcsolatos kérdéseket. A kommentszekcióban nem meglepő módon nagyrészt lelkes férfiak írogatnak. A bár hétköznaponként délután öttől, hétvégente hattól van nyitva egészen hajnalig.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez