Lezuhant az amerikai haditengerészet egyik billenőrotoros repülőgépe

Az amerikai haditengerészet MV-22 Osprey típusú repülőgépe az ausztrál partok közelében zuhant le.

A baleset szombaton történt, Queensland partjai közelében. Ausztrál hírforrások információi szerint a katonai repülőgép akkor csapódott a tengerbe, amikor a USS Ronald Reagan repülőgép-hordozóra próbált leszállni – írja a BBC.

A mentőegységeknek 23 embert sikerült kimenteniük, azonban a repülőgép három fős személyzetét még nem sikerült megtalálniuk, őket jelenleg is keresik az ausztrálok segítségével.

A lezuhant MV-22 Osprey eredetileg az amerikaiak okinavai bázisán állomásozott Japánban. Egy ausztrál-amerikai közös hadgyakorlaton vett részt, amely 30 ezer katona részvételével folyik. Azt még nem tudni, hogy mi okozhatta a billenőrotoros repülőgép vesztét. Az amerikaiak a balesettel kapcsolatban csak annyit közöltek, hogy a körülményeket jelenleg vizsgálják, az eltűnt katonák hozzátartozóit pedig értesítették a történtekről.

Az idén az amerikai hadsereg a mostani balesetet is beleszámítva már három MV-22-est veszített el. Az első februárban, egy jemeni kommandós akció során lett oda. A repülő egy rosszul sikerült leszállás után súlyosan megsérült, ezért az amerikai légierő végül szándékosan megsemmisítette, hogy véletlenül se kerüljön a roncs az ellenség kezére. A második MV-22-es júliusban zuhant le Mississippiben, akkor legkevesebb 16 katona vesztette életét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez