Ez a jövő – laboratóriumban készülő húsba fektet Bill Gates

A Microsoft atyja mellett más milliárdosok is nagy lehetőséget látnak a kutatók által előállított hústermékekben, így szép összeggel támogatják a fejlesztést.

Két éven belül akár kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek azok a hústermékek, amelyek előállításához nem kell állatokat lemészárolni. A laboratóriumokban készülő húst fejlesztő Memphis Meats ugyanis 17 millió dolláros támogatást kapott a világ leggazdagabb embereként számon tartott Bill Gates-től és a Virgin Atlantic légitársaság többségi tulajdonosától, Richard Bransontól. Az egyik legnagyobb mezőgazdasági óriáscég, a Cargill is az ügy mögé állt. Már be is jelentette, hogy négyszeresére bővíti a csapatát.

A tiszta húsként is emlegetett hústermékeket a San Franciscóban működő vállalat állati sejtekből állítja elő. A Daily Mail szerint első terméküket, a húsgolyókat 2016-ban már piacra dobták, most a hot dogok, hamburgerhúsok és  kolbászok jönnek. Az ízekért díjnyertes séfek felelnek. A cégnél azon is dolgoznak, hogy az előállítás költségeit leszorítsák – így a laborhús versenyképes lehet a konvencionális hússal szemben, elérhetővé válhatnak mindenki számára az állatok levágása nélkül készülő hústermékek.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez