Díszünnepség Észak-Koreában a hidrogénbomba tiszteletére – videó

Az ifjú diktátor és neje is megjelent azon az ünnepségen, melyet abból az alkalomból rendeztek, hogy Észak-Korea sikeresen végrehajtotta első kísérletét egy hidrogénbombával.

Az ifjú diktátor, Kim Dzsongun ráadásul hangsúlyozta, hogy olyan kis robbanószerkezetet használtak a kísérletnél, mely beleférne egy interkontinentális rakéta robbanófejébe. Vagyis eltalálhatná akár az USA-t vagy Európát is. London közelebb van Észak-Koreához, mint Los Angeles – figyelmeztetett Nagy-Britannia hadügyminisztere. Angela Merkel német kancellár felajánlotta jószolgálatait, hiszen Németországnak soha semmilyen problémája nem volt Észak-Koreával.

Korábban Franciaország is kísérletezett ugyanezzel, de Phenjan visszautasította Macron elnököt, mondván: Párizs egykor egy gyarmatbirodalom központja volt. Kim Dzsongun a nagyhatalmakkal szemben fejleszti ki nukleáris és rakétatechnológiáját, mert attól retteg, hogy olyan sorsra jut, mint Szaddám Husszein vagy Kadhafi. Mindkét diktátor halálában nagy szerepet játszottak a nagyhatalmak: az USA, Nagy-Britannia és Franciaország.

Észak-Korea nukleáris fenyegetésével szemben Trump elnök minden eddiginél szigorúbb szankciókat akar. Olajembargót kíván bevezetni a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszerrel szemben és meg akarja tiltani külföldi, mindenekelőtt kínai bankoknak, hogy Észak-Korea pénzügyeit intézzék. Ezen kívül be akarja fagyasztani az észak-koreai elit vagyonát az Egyesült Államokban. Kína és Oroszország támogatja a szankciókat, de tárgyalásokat is sürget Észak-Koreával. Korábban folytak hatoldalú tárgyalások Pekingben a két Korea, Kína, az USA, Oroszország és Japán részvételével, de ezek a megbeszélések megszakadtak Észak-Korea nukleáris és rakétafejlesztési programja miatt.

Fotó: EPA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez