Kiállítás Dominikáról a Zászlómúzeumban

A világ egyik legnagyobb zászlógyűjteményével rendelkező józsefvárosi múzeum első őszi tárlata Dominikát mutatja be.

A Balogh László által alapított múzeum tablóin az országot bemutató fotók láthatók, a vitrinekben az ottani gazdaságot reprezentáló tárgyak, a falakon térképek és persze az ország zászlója.

dscf0042

dscf0110

dscf0053

dscf0111
Karibi hangulat várta a megnyitó vendégeit. Voltak táncprogramok (Répási Szilvia és Milus Alida előadásában) és a fogadáson dominikai fűszeres likőrt és rumot lehetett kóstolni.

dscf0099

dscf0065

dscf0043

A megnyitóra eljött Bécsből az ottani dominikai nagykövetasszony, Lourdes Gisela Antonia Victoria-Kruse, akit elkísért a képviselet több munkatársa is.

Lourdes Gisela Antonia Victoria Kruse
Lourdes Gisela Antonia Victoria Kruse

dscf0057

A Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseltében a kiállítást köszöntő Markocsány Gábor főosztályvezető megemlítette, hogy Magyarországnak 1986 óta van diplomáciai kapcsolata Dominikával, bár nagykövetségek nincsenek. A Déli nyitás politikájának megfelelően természetesen érdekünk a jelenleg 10 millió dolláros kereskedelmi forgalom bővítése. Várhatóan a 2018-19-es tanévtől öt dominikai diáknak biztosít ösztöndíjat a magyar állam.

Markocsány Gábor
Markocsány Gábor

Cséplő Gábor, a Dominikai Magyarok Klubjának elnöke az ország szépségéről és az emberek kedvességéről személyes tapasztalatai alapján mesélt.

Cséplő Gábor
Cséplő Gábor

A kiállítás két hónapon keresztül látogatható.

dscf0061

dscf0058

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez