Új világrekord – 79 nap alatt tekerte körbe a Földet egy brit bringás

44 nappal körözte le a korábbi rekordert, ami igazán lenyűgöző sportteljesítmény.

Mark Beaumont brit bringás új világrekordot állított fel azzal, hogy mindössze 79 nap alatt megkerülte a Földet, kerékpárral. A 34 éves férfi napi 386 kilométert tekert átlagosan, összesen pedig csaknem 30.000 kilométert tett meg. Elmondása szerint napi öt óra alvással és 16 óra bringázással teljesítette a távot, amire Jules Verne Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regénye inspirálta.

0000mark4

9000 kalóriát fogyasztott el naponta, és minden reggel 4-kor kelt, hogy megkezdje aznapi távját. Július 2-án indult Párizsból, majd miután átszelte Európát, Oroszországot, Mongóliát és Kínát, megérkezett Ausztráliába, ahonnan Új-Zélandra vezetett az útja. Onnét átrepült Észak-Amerikába, majd vissza Európába, ahol – Portugália és Spanyolország után – megérkezett Franciaországba, Párizsba – egy nappal korábban a tervezettnél. A befutó helyszínén családja és sok-sok rajongó várta.

0000mark2

A BBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy „hihetetlen élmény” volt az utazása, amellyel újradefiniálta az állóképesség korlátait. Megpróbáltatásoktól ugyanis nem volt mentes a 79 nap, mind fizikai, mind mentális szinten szembe kellett néznie nehézségekkel – végül azonban legyőzte az akadályokat és teljesítményével új világrekordot is felállított a brit bringás.

000mark

 

Fotó: Facebook – Mark Beamount

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez