A szerelem is üzlet – vagy nem? Sugar baby és sugar daddy

Can’t buy me love, nem vásárolhatok szerelmet – énekelte a Beatles együttes jó ötven éve. Friss adat: 679.407 sugar baby él az Egyesült Királyságban, 49.637 Németországban és körülbelül 40 ezer Franciaországban. Kik azok a sugar babyk, akik állítólag milliószámra élnek az Egyesült Államokban?

Ennek szentelte figyelmét Nadia Le Brun, aki könyvet adott ki ezzel a csalogató címmel: Les nouvelles courtisanes – az új kurtizánok. A világ legősibb mesterségének e 21. századi művelői miben különböznek elődeiktől? Abban, hogy mindannyian egyetemre járnak és szeretnének az elitbe bekerülni. Mit várnak a sugar daddytől? Pénzt, méghozzá sokat. Ők bérelik a lakást, fizetik a rezsit és – ami a legfontosabb – a tandíjat. Ez hatalmas összeg az angolszász országokban és lassacskán másutt is.

Hogy tudsz lefeküdni egy hatvan feletti pasival? – kérdezte a könyv szerzője egy csinos diáklánytól, aki Párizs híres egyetemére, a Politikatudományi Főiskolára járt. A célja pedig az volt, hogy bekerüljön a nevezetes ENA főiskolára. Ott képezik a politikai elit jó részét Franciaországban. Miért ne? – kérdezett vissza a csinos diáklány. Jobban érzem magam az idősebb férfiakkal, mint a korombeli fiatalokkal, akik el vannak szállva maguktól, miközben alig tudnak valamit a világról! A pasim nemcsak hogy minden kiadásomat fedezi, de még udvarias és kedves is. Gyakran teszünk együtt nagyobb külföldi utakat. Párizsban pedig gyakran elvisz az Operába.

Hasonló interjúk teszik ki a könyv nagy részét. Nadia Le Brun, aki hivatása szerint oknyomozó újságíró, csak álmélkodik, mert a fiatal lányok egyáltalán nem szégyellik, hogy sugar babyk! Nyíltan beszélnek a párkapcsolatról és nem titkolják: ők a fiatalságukat adják, a sugar daddyk pedig a pénzüket. Mindenki jól jár! Hol itt a probléma? Franciaországban a prostitúció legális, de a striciket bünteti a törvény, épp úgy, mint azokat, akik a kerítő szerepét játsszák. De ezt könnyen ki lehet játszani, hiszen társkereső oldal ez a világhálón. Szó sem esik prostitúcióról. A szerző szerint jóval többen lehetnek azok a diáklányok, akik pénzért ismerkednek, mint a 40 ezres hivatalos szám.

Az újságírónő kifaggatta gyerekkorukról is a sugar babyket. Mi derült ki? Az, hogy a prostituáltak többségéhez hasonlóan nehéz gyerekkoruk volt. Szegény családokban nőttek fel, ahol a felnőtt férfiak gyakran erőszakoskodtak a kiskorú lányokkal. Ilyen emlékek után elhatározzák: bármi áron, de el innen. A társkereső oldalon pedig ott a sugar daddy, aki ég a vágytól, hogy finanszírozza a tanulmányokat. És persze azt, hogy ne az egyetemi kantinban kelljen ebédelni és ne a turkálóból öltözködni. Mennyire szerelem ez? A nyilatkozó sugar babyk szerint semmiben sem különbözik ez a párkapcsolat a többitől! A fiatal és csinos nő mindenekelőtt pénzt vár el a párjától, és hát pénzük a férfiaknak 60 felett van igazán…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez