Gyerekek szeme előtt támadt gondozójára egy szibériai tigris

Csak a látogatók lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett tragédia, a tigris ugyanis nem akarta elengedni áldozatát.

Vérfagyasztó jelenetnek lehettek szemtanúi a kalinyingrádi állatkert látogatói tegnap: Tájfun, a szibériai tigris rávetette magát a gondozójára, miközben a nő éppen az etetéshez készülődött a kifutóban. Az állat ketrece azonban nyitva maradt, így az a látogatók szeme előtt támadta meg a gondozót.

000tiger

A szemtanúk a sikolyokra figyeltek fel. Egyre többen gyűltek a kifutó köré. A tigris a fejénél ragadta meg az áldozatát, aki erősen vérzett. Életét egyedül annak köszönheti, hogy az állatkert vendégei az egyik közeli étterem műanyag székeit és asztalát dobálták be az elzárt területre, hogy azzal elriasszák az állatot, amíg megérkezik a segítség. Az akció sikeres volt, a 15 éves hím tigris végül elengedte a gondozót. Az állatot egy  állatkerti munkás altatólövedékkel hatástalanította, a sérültet pedig kórházba szállították. Állapota súlyos, de nem életveszélyes.

000tiger3

000tiger2

Az eset váratlanul érte az állatkertet, korábban nem volt probléma a szibériai tigrissel – a nyitva felejtett ketrec azonban majdnem egy emberéletbe került. Arról még nem adtak ki tájékoztatást, hogy mi lesz az állat sorsa, az eset miatt azonban vizsgálatot indítottak.

 

Fotók: East 2 West News

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez