Tíz év börtön a főtörzsőrmesternek, aki kínozta a muzulmán újoncokat

100 millió dollárra perelte az amerikai tengerészgyalogságot egy pakisztáni származású újonc családja, miután a 20 éves fiú öngyilkos lett.

A kiképző főtörzsőrmester, aki korábban Irakban szolgált, utazott a muzulmán újoncokra. Terroristának és az Iszlám Állam dzsihádharcosainak nevezte őket. Nagy pofonokat kaptak és arra akarta őket rávenni a főtörzsőrmester, hogy tagadják meg a hitüket. Erre egy-két újonc hajlandó is volt, mert az életét féltette.

Az amerikai hadbíróság most tízéves börtönbüntetésre ítélte a brutális főtörzsőrmestert. Ez három évvel több, mint amennyit az ügyész kért. “Ön nem kiképezni akarta a fiatal újoncokat, hanem megtörni!” – állapította meg a hadbíró, aki elítélte a főtörzsőrmestert. Akinek természetesen joga van fellebbezni. A hadbíróság nem foglakozott azzal, hogy a pakisztáni újonc halála kapcsolatban állhat a főtörzsőrmester brutális módszereivel. Az Egyesült Államokban önkéntes a katonai szolgálat. Sok bevándorló fiatal épp annak reményében áll katonának, hogy megkaphatja az amerikai állampolgárságot, ha leszolgál pár évet a seregben. Persze ehhez túl kell élni a katonai szolgálatot, amibe olykor a kiképzés során is bele lehet halni Amerikában…

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez