Hajléktalanoknak helyeznek ki automatákat az Egyesült Királyságban

Ingyenes tisztálkodószerekhez, gyümölcshöz, szendvicsekhez és zoknikhoz is hozzájuthatnak a rászorulók egy speciális kártya segítségével.

Nottinghamben hamarosan 100 hajléktalannak lesz hozzáférése azokhoz a 24 órán keresztül működő automatákhoz, amelyekből élelmiszerhez, tisztálkodószerekhez és tiszta ruhákhoz juthatnak majd, teljesen ingyen. Mindössze egy speciális kártyát kell igényelniük, amellyel kezelik majd az automatát, és igényeiknek megfelelően választhatnak a friss gyümölcsök és szendvicsek, nedves törlőkendők és zoknik kínálatából.

000hl2

A projekt mögött az Action Hunger és a FareShare jótékonysági szervezetek állnak, és a jövőben több városban is tervezik az automata rendszer elindítását – számolt be a Nottingham Post. A következő helyszín Manchester lesz, ahol januárban helyeznek ki automatát, és amennyiben sikeres lesz az akció, Londonban és Birminghamben is meghonosítják a kezdeményezést.

000hl
A Shelter alapítvány adatai szerint az Egyesült Királyság utcáin körülbelül 307.000 hajléktalan él, 13 ezerrel több, mint  tavaly. Karácsony környékén pedig rengeteg kétségbeesett hívást kapnak a segélyvonalak is, így az automaták elindítását tudatosan időzítették decemberre a projekt elindítói.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Kun Lászlóné

    Vannak hajléktalanok a gazdag USÁ-ban? Nahát . . . hogy mik vannak ? Az Orbán-kormány ellenzéke pedig úgy beszél, mintha csak Magyarországon lennének hajléktalanok, és csak 2010 óta. Tiszta ruhához, zoknihoz, jó állapotú cipőkhöz, tisztálkodó szerekhez, valamint szendvicshez és főtt ételhez itt is hozzájuthatnak a hajléktalanok, ha elmennek a hajléktalanszállóra.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez