Melbourne: autó hajtott a villamosmegállóban várakozók közé – legkevesebb 13 sebesült

Ausztrália második legnagyobb városának kellős közepén vágott a várakozó utasok közé egy fehér autó, melynek sofőrje egyáltalán nem lassított.

A rendőrség szerint még nem világos a tett elkövetésének oka, de a sajtó azt gyanítja : terrorakcióról lehetett szó. Melbourne-ben januárban volt hasonló akció, melynek során a tettes a tömegbe hajtott. Akkor is mindenki terrortámadásra gondolt, de kiderült: családi dráma okozta a sofőr ámokfutását, melynek következtében négyen meghaltak és sokan megsebesültek. Két testvér összeveszett és fegyverhasználatra is sor került. A tettes ezután vágta magát autóba gyilkos és öngyilkos szándékkal Melbourne-ben.

Az Iszlám Állam, amely katasztrofális vereséget szenvedett el Irakban és Szíriában felszólította híveit, hogy a karácsonyi ünnepek idején kövessenek el merényleteket a polgári lakosság ellen. A cél pánik keltése a lakosság körében illetve annak bizonyítása, hogy veresége ellenére az Iszlám Állam továbbra is aktív és bárhol le tud sújtani a nyugati világban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez