Szilveszteri vizes gála a Tüske uszodában – képriport

2017 nyarán nagy sikerrel rendezte meg Magyarország a FINA vizes világbajnokságot. A magyar sport nagy évének zárásaként a Tüske uszodában nagyszabású vizes gálát tartottak, melyen úszók, vízilabdázók, kajak-kenusok, szinkronúszók, búvárúszók versenyeztek, illetve tartottak bemutatót.

Az eseményen legsikeresebb sportolóink vettek részt, ott volt többek közt Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó.

Dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó.
Dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó.

dscf0120

dscf0015

dscf0027

Kozák Danuta
Kozák Danuta

A gálát Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg. A programban volt úszóparádé, búvárúszás-bemutató, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató és vízilabda mérkőzés. Két kevésbé ismert sportág is szerepelt a programban. A kajakpóló is szokatlan, de igazán meglepő a “vízi kötélhúzás” volt. A nagyméretű sárkányhajóban a két csapat hat-hat sportolója ellenkező irányba evezve próbálja “elhúzni” a hajót.E bben a programban az evezősök közt voltak úszók, kajakosok és vízilabdázók egyaránt.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár

 

dscf0002

dscf0049

dscf0064

dscf0074

Jakabos Zsuzsanna
Jakabos Zsuzsanna

jakabos-zsuzsanna-3

Kajakpóló.
Kajakpóló.

szinkronuszas

vizi-kotelhuzas-2

 

 

 

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez