Ferenc pápa: háború, halál és hazugság jellemezte az elmúlt évet

A katolikus egyházfő év végi vecsernyéje során újra elítélte a háborút, mely csak szerencsétlenséget hoz, hazugságokhoz és igazságtalansághoz vezet.

“Háború, halál és hazugság jellemezte a 2017-es évet, különösen annak végét!” – hangsúlyozta Ferenc pápa. Konkrét eseményeket nem említett meg a katolikus egyházfő, de az év során határozottan elítélte a gáztámadást Szíriában a polgári lakosság ellen és a muzulmán rohingya kisebbség elleni erőszakot Mianmarban. Ferenc pápa tavaly járt Egyiptomban is, ahol a keresztények üldözése ellen emelte fel szavát. A migránsok kapcsán a pápa gyakran beszélt arról, hogy a menekültáradat oka elsősorban a háborúskodás és az azt követő általános nyomorúság és kétségbeesés.

Ferenc pápa a vecsernyéje végén a Szent Péter templomban kezet rázott néhány hívővel. A nyolcvanadik születésnapját tavaly ünneplő pápa sok külföldi utat tett, és az idén sem akar leállni. Egyidejűleg tovább folytatja a Vatikán reformját, mellyel a 21. század követelményeihez kívánja igazítani a katolikus egyház központját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez