Dilma Rousseff brazil elnök megköszönte a Latimo jókívánságait

Dilma Rousseff brazil elnökasszony az alábbi üzenetben mondott köszönetet a Latimo Egyesületnek a születésnapja alkalmából küldött jókívánságokra.

 

Fico feliz e agradecida pela lembrança carinhosa do meu aniversário.

Dilma Rousseff

Presidenta da República

“Hálásan és örömmel vettem a születésnapomról történt kedves megemlékezést.

Dilma Roussef

Köztársasági elnök”

A Latimo Egyesület három évvel ezelőtti megalakulásakor azt a célt tűzte maga elé, hogy a saját eszközeivel hozzájárul az akkor a diplomáciai kapcsolatokban kissé háttérbe szorult Latin-Amerika iránti érdeklődés ujjáélesztésében,  továbbfejlesztésében. Az egyesület tajai – egykori  nagykövetek, diplomaták, gazdasági szakemberek, tudományos kutatók, írók és a térséghez akár családi, akár baráti szálakkal kapcsolódó honfitársaink – örömmel állapíthatják meg, hogy tevékenyen hozzájárultak e kapcsolatok fejlődéséhez.

Ma már több helyen újranyíltak a korábban bezárt nagykövetségek, élénkültek a gazdasági és kulturális kapcsolatok, és a térség újra visszakerült a hazai köztudatba. S a kontinens országaival is felvettük a kapcsolatokat, ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy Dilma Rousseff brazil államfő válaszolt arra az üzenetre és jókívánságra, amelyet az egyesület elnöke, Balogh Sándor küldött neki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez