Tüntetés Pozsonyban az előrehozott választásokért

Több mint húszezren követelték pénteken Szlovákia fővárosában a korrupciómentes közéletet és az előrehozott választásokat.

Robert Fico miniszterelnök lemondása nem nyugtatta meg a közvéleményt, amely a korrupt politikusok távozását kívánja a közéletből. Jan Kuciak fiatal oknyomozó újságíró Fico miniszterelnök és az olasz maffia kapcsolatait kutatta, amikor meggyilkolták a barátnőjével együtt. Azóta áll a bál Szlovákiában…

Fico hallani sem akar előrehozott választásokról, azt szeretné, ha a jelenlegi kormány folytatná a működését Peter Pellegrini vezetésével. Fico korábbi helyettese a beruházásokért volt felelős a kormányban. A tüntetők megnyugtatására kijelentette: Európa-barát kormányt akar, mely küzd a korrupció ellen. Nyugalmat szeretne teremteni Szlovákiában. Már Fico is azt hangsúlyozta, hogy az eurózóna fontosabb mint a visegrádi társulás. Szlovákia tagja az eurózónának és a kétsebességes Európa belső körébe kívánna kerülni. Ehhez azonban politikai stabilitás kellene, mely jelenleg nem áll fenn, hiszen Robert Fico miniszterelnök lemondása sem nyugtatta meg a közvéleményt Szlovákiában.

Fotó: Bloomberg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez