Martina Navratilova egybekelt a párjával

A cseh tenisz bajnoknő, aki korábban 18 nagy tornán diadalmaskodott, összeházasodott Julie Lemigovával, akivel 2009 óta együtt élt. Martina Navratilova stílszerűen a US Open tenisz viadalon kérte meg élettársa kezét.

Julie Lemigovának két lánya van, akiket Martina Navratilova már korábban adoptált. A cseh tenisz bajnoknő 1956-ban született az akkori Csehszlovákiában, és már 1975-ben emigrált az Egyesült Államokba. 1981-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. Ezt követően beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy a saját neméhez (is) vonzódik. Több leszbikus kapcsolata is volt már. A BBC-nek arról nyilatkozott, hogy még ma sem könnyű nyíltan bevallani, ha valaki a saját neméhez vonzódik.
Az, hogy valaki sztár a sportban vagy valahol másutt, nem teszi egyszerűbbé a dolgot, mert a közönség egy része elvárja kedvenceitől, hogy legalább látszatát nyújtsa annak, hogy hagyományos kapcsolatban él. Martina Navratilova részben azért választotta fiatalon az emigrációt Amerikába, mert szülőhazájában, Csehszlovákiában akkoriban egyáltalán nem tolerálták azt, ha valaki a saját neméhez vonzódott. Ma már az Egyesült Államok legtöbb államában elfogadott az azonos neműek házassága, de nem véletlen, hogy a pár New Yorkban mondta ki a boldogító igent, hiszen a világváros jóval toleránsabb e téren, mint a „földszintes” Amerika, melynek oly sok dicsőséget szerzett a teniszpályán Martina Navratilova.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez