Két magyarra fordított könyvet mutattak be Alijevről az azerbajdzsáni nagykövetségen

Az országot 1993 és 2013 között vezető politikus 1923. május 10-én született. Az évforduló alkalmából a tervezett “Heydar Aliyev Személyiség és korszak” trilógiából kettőnek volt a bemutatója.

Az eseményen jelen volt a könyvek szerzője, az ismert író és publicista Elmira Akhundova és a könyv fordítója, Várhegyi Tamás. Ott voltak a Budapestre akkreditált diplomáciai testületek képviselői, az azeri diaszpóra tagjai és az országból itt tanuló diákok képviselői.

Elmira Akhundova és Vilayat Guliyev
Elmira Akhundova és Vilayat Guliyev

Azerbajdzsán magyarországi nagykövete, Vilayat Guliyev megnyitóbeszédében bemutatta a könyv szerzőjét és fordítóját, majd Heydar Aliyev életéről mesélt.

Vilayat Guliyev
Vilayat Guliyev

A könyvbemutató során a könyv szerzője és fordítója is beszélt a politikus pályájáról, a könyv megírásának történetéről, illetve a fordítás szépségeiről és nehézségeiről. Mindketten kiemelték: bíznak abban, hogy a könyvek magyar nyelvű megjelenése közelebb hozza egymáshoz a két baráti népet és minél többen megismerik ezt a gyönyörű országot.

DSCF0010

Az eseményen jelen volt többek közt Dr. Szatmári Péter, a Zsigmond Király Egyetem rektora és Kenessy Mária, az azerbajdzsáni irodalom magyarra fordítója.

DSCF0001

Részt vett a rendezvényen Csillik Dilara, az ASHU elnöke és Mazár Ferenc, az AHU Felügyeleti Bizottságának tagja.

 

Csillik Dilara és Vilayat Guliyev
Csillik Dilara és Vilayat Guliyev
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez