36.000 euró a gyóntatófülkében

Ennyi pénzt hagyott valaki egy olasz templomban. Még nem tudják, hogy adományról van-e szó, vagy valaki meg akart szabadulni a pénztől.

Az olasz rendőrség nyomozást indított, miután a múlt héten valaki 36.000 eurót hagyott egy templom gyóntatófülkéjében. A helyszín a római Santa Maria delle Grazie alle Fornaci templom, amely mindössze pár száz méterre található a Vatikántól. A hatalmas pénzösszeg 50 eurós bankjegyekben, két műanyagzacskóban volt. A templom személyzete azonnal jelentette az esetet a hatóságoknak. A nyomozásról nyilatkozó rendőr hadnagy szerint van néhány részlet, amely kérdéseket vet fel. Meg fogják nézni a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy kiderítsék: egy nagylelkű adakozóról lehet-e szó, aki így akart jótékonykodni, vagy olyasvalakiről, aki így akart megszabadulni a pénztől.

A hatóságok azt sem zárják ki, hogy valaki így akart bűnbocsánatot nyerni egy bűncselekményért, vagy maga az összeg származhat kétes helyről. The Local szerint a templom a múltban már kapott nagyobb adományokat, amelyek az 1000 eurót is meghaladták, a mostani esetben szereplőhöz hasonló összeg azonban eddig még nem volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez