Helikopteres szökés a börtönből – videó

Franciaország legkeresettebb gengsztere helikopteren oldott kereket az egyik legjobban őrzött fegyházból Párizs mellett. Három bűntársa fegyverrel kényszerítette egy helikopter pilótáját arra, hogy leszálljon a börtön udvarán.

Az ott várakozó Redoine Faid beszállt a helikopterbe és kereket oldott. A szénné égett helikoptert később megtalálták a fegyháztól néhány kilométernyire. A gengszterek egy fekete Renault-val menekültek tovább. A rendőrök óvják a lakosságot, hogy fellépjen velük szemben, mert a gengsztereknek fegyvereik vannak és nem haboznak használni azokat.

Redoine Faid azért töltötte 25 éves börtönbüntetését, mert fegyveres rablásban vett részt. Eközben halálosan megsebesített egy rendőrnőt. Nem most először próbálkozott látványos szökéssel: néhány éve dinamittal robbantotta fel a börtön kapuját. Akkor hat hétig sikeresen bujkált, de végül is elkapták. A mostani, filmbe illő helikopteres szökés videója gyorsan terjed a közösségi oldalakon Franciaországban és azon kívül is. Franciaországban túl kevés a börtön, ezért a rabok őrzése borzasztóan nagy problémát jelent. A börtönök személyzete gyakran sztrájkol a lehetetlen munkafeltételek miatt. Nemrég lemondott az országos büntetés-végrehajtás parancsnoka is, mert nem tudta garantálni, hogy a rabokat hatékonyan őrizzék Franciaországban.

Képünk illusztráció / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez