Betiltották a németországi Osmanen Germania motorosbandát

Horst Seehofer belügyminiszter szerint a mintegy 300 tagú török banda veszélyezteti a közbiztonságot Németországban. A miniszter rendeletét megelőzően a rendőrség nagy razziát tartott több német tartományban, ahol a motoros klub rengeteg bűntényben benne volt.

Stuttgartban az Osmanen Germania motorosbanda nyolc tagjának a pere folyik. A vádak: gyilkosság, nemi erőszak, prostitúcióra való kényszerítés, kábítószer-kereskedés, stb. Németországban igen népes török közösség él: már az ötvenes évektől érkeztek vendégmunkások Törökországból, ahol akkoriban óriási volt a munkanélküliség. A török közösség nagy része beilleszkedett, de sokan nem vették át a németek értékrendjét. Legutóbb a választások alkalmából kiderült: a törökök többsége Erdogant támogatja, aki vissza akarja állítani az iszlám szokások egy részét a hétköznapi gyakorlatba. Elődje, Kemal Atatürk a vallás háttérbe szorításával akarta modernizálni Törökországot.

A nagyszámú muzulmán menekült, aki 2015-ben érkezett Németországba, kiélezte az ellentéteket a befogadó állam polgárai és az iszlám szokásaihoz ragaszkodó kisebbség között. Seehofer belügyminiszter, a bajor CSU vezére azon az állásponton van, hogy a kisebbségeknek el kell fogadniuk a többség értékrendjét Németországban. Ezért tiltotta be a németországi Osmanen Germania motorosbandát, melynek nem egy tagja bűnözői tevékenységet folytatott Németországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez