Tizenegy halott a japán hóviharban

Elképesztő hóvihar temette maga alá Japán legtöbb részét. A végeláthatatlan havazás felborította az életet: sokakat elvágott a külvilágtól, a közlekedés szinte lehetetlen.

Egy helyi lap szerint a tizenegy halálos áldozat többsége idősebb ember, de egyikük egy 29 éves tűzoltó, aki a hó eltakarítása közben szenvedett balesetet.

Az utakon teljes a káosz: szinte lehetetlen vezetni, sokan mégis megpróbálják, ezért rengeteg a sérült. A tömegközlekedés is nagyjából leállt, a repülőket sem engedték felszállni, több száz járatot kellett törölni.

A hegyvidéken található Niigata és Nagano régiókban élők teljesen el vannak  zárva a külvilágtól. Lavina söpört végig ugyanis az egyetlen úton, amely összekötné őket az ország többi részével.

A viharban akár 140 kilométer/órás széllökések is előfordulnak: ezek elsősorban a part menti településeket veszélyeztetik, ahol óriási hullámok alakulhatnak ki.

A japán meteorológiai szolgálat szerint a vihar már elérte a csúcspontját, és bár nem fog egyik pillanatról a másikra elmúlni, mostantól enyhülésre lehet számítani.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez