Budapesten castingol a nemzetközi hírű magyar férfimodell

Panajoth-Fejér Dávid egy teljes hónapot tölt Magyarországon, és holnap, július 25-én délután Budapesten, a Fő utca 73. szám alatt várja azokat a modellkedni vágyókat, akik most szeretnék elindítani karrierjüket.

Diamond Models RiverCastnál fél négytől fél hétig tart majd a válogatás, amelynek vezére maga Panajoth-Fejér Dávid lesz. A Kínából egy hónapra hazatért szupermodell a jelentkezők első fotóit is elkészíti és jó tanácsokkal segíti jövőbeli kollégáit. Nemcsak modelleket válogat, de a Középsuli sorozat legújabb szereplőit is ő fogja kiválasztani. De milyen is egy neves magyar modell élete külföldön? – kérdeztük Panajoth-Fejér Dávidot, aki a Diamond Models RiverCast bookerjeként, illetve modelljeként indította karrierjét. 

Hogyan tudtál beilleszkedni? 

Készült erről egy kisfilm Kínában. Ez arról szól, hogyan élek ott, hogyan sikerült átvennem az ott élő emberek szokásait, milyen ételeket főzök, hogyan edzek. Ennek a rövidfilmnek pár nap alatt negyvenhatmilliós nézettsége lett a neten és nagy hatással volt a karrieremre: még több filmes és reklámfilmes munkát kaptam. A 2-3 perces videót körülbelül három-négy teljes napon keresztül vettük fel, rengeteg helyszínen.

Ennyi munka mellett mikor jut idő a pihenésre vagy a hobbidra?

Nekem két hobbim van, az egyik a munkámhoz is tartozik: az edzés, amit tizenhat éve csinálok.

Alapvetően tíz hónapot dolgozom egy évben, ugyanis júliusban itthon vagyok, vagy valahol máshol Európában, februárban pedig, amikor a kínai újév van, akkor Thaiföldön. A másik hobbim tehát az utazás, enélkül el sem tudnám képzelni az életem. Van egy mondás: az, aki nem utazik, olyan, mintha megvenne egy könyvet és mindig csak az első oldalig jutna el, a másodikig soha.

Én tizenhárom éve utazok folyamatosan, 2006-tól 2008-ig minden évben három hónapot töltöttem az Egyesült Államokban, aztán pedig Ázsiába kezdtem el menni.

Milyen közösségi felületeken vagy fent?

Több közösségi oldal is van Kínában, például a WeChat, amit tényleg egész Kína használ. Van hasonló közösségi médiafelület, mint az Instagram. Ha valakinek van egy 1-2 milliós követőtábora, az már nagyon jónak számít ott.

Az én életemről szóló videónak is volt egy olyan hatása a közösségi médiában, hogy utána több konditerem, étterem is felkeresett, hogy pár perces reklámfilmet forgassak le velük.

Rövidebb reklámfilmekben vagy egész estés filmekben szeretsz jobban szerepelni?

Ez mindig az adott film témájától függ. Néha egy reklámfilm még izgalmasabb is lehet. Legutóbb forgattam egy öltönyhöz készülő reklámfilmet. Abban a filmben is akciójelenetek voltak, én a rosszfiút játszottam, nagyon izgalmas volt. Kínában szokás, hogy a reklámokat rövidfilmek formájában készítik el.

Volt egy kissé erotikus töltetű reklám is, ami nagyon tetszett, mert a lány nagyon szexi volt benne. Persze, mindenki élvezi, amikor egy szép nővel forgathat. Kína egyébként sokkal tradicionálisabb, mint Európa. Az akt és a félakt is illegális ott.

A Sin Citynek a forgatását élveztem nagyon, ott úgy éreztem magam, mint a hollywoodi sztárok: utcákat zártak le miattam, hetven kamion volt ott az összes felszereléssel együtt. Az nagyon izgalmas volt. Helikoptert vezettem benne, lövöldözés volt az utcákon. Igazi akciófilm volt.

Mit tervezel, miket csinálsz, amíg itthon leszel?

Egy hónapra jöttem haza, meglátogatom a barátaimat, elmegyek a Balatonra, hiszen nekem a Balaton jobban bejön, mint Miami. Ilyenkor elsősorban pihenek, de kicsit dolgozom is, hiszen most visszatértem a gyökerekhez, ahol én is kezdtem, a Diamond Models RiverCasthoz. Itt fogok egy óriási castingot tartani július 25-én, és nagyon remélem, hogy a jövő modelljeit, színészeit, énekeseit felfedezem. El tudom őket magammal vinni és így tovább erősíthetem Magyarország és Kína kapcsolatát.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez