Válasz a peshawari mészárlásra

Néhány nappal ezelőtt tálib fegyveresek rontottak be egy iskolába, ahol 148 embert – főként gyerekeket – mészároltak le. A pakisztáni hadsereg légi- és szárazföldi egységei pedig benyomultak a feltételezett terrorista régiókba és 67 fegyverest öltek meg az afgán határ közelében.

Az egész ország és az egész világ elképedten nézte a héten történt brutális tálib támadás következményeit. A pakisztáni kormány nem késlekedett a válasszal, amely elsősorban a halálbüntetés visszaállítása volt, komoly terrorista cselekmények esetén. Az ország hadserege pedig behatolt a Haibár-hágó térségébe, Afganisztán közelében, és célpontokat semmisített meg ott. Ez a régió amúgy is problémás az ország vezetése számára, már régóta próbálják megtisztítani az ellenséges, terrorista erőktől. Ráadásul rögtön Peshawar mellett fekszik, amely az iskolai mészárlás helyszíne volt.

A katonai akcióban 10 fegyverest szárazföldi csapatok, 17 másikat pedig légitámadások öltek meg. További 32 terroristával végeztek biztonsági erők a Tirah-völgyben, egy rajtaütésben, miközben az afgán határ felé haladtak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez