Audio idegenvezetés Kambodzsában, Angkor Wat történelmi helyszínén

Audió idegenvezetés bevezetését tervezik Kambodzsa egyik legismertebb és a turisták által leginkább látogatott helyszínén. A kambodzsai turisztikai tárcával egyeztetve, a helyi Angkor Audio Co. által kifejlesztett audió idegenvezetés 14 nyelven lesz elérhető a turisták számára.

A technológiailag fejlett és magasabb nyelvi szintű idegenvezetés várhatóan növelni fogja a királyságba érkező igényes, a kultúra és történelem iránt érdeklődő beutazók számát. Emellett a hagyományos idegenvezetők is folytathatják munkájukat; a digitális technológia bevezetése viszont segít a nem szakképzett idegenvezetők számának csökkentésében.

Az audio idegenvezetés beindítását jövő évre tervezik és kezdetben 2.99 USD lesz a használati díja. Jelenleg a cég 30.000 emberrel teszteli a rendszert. A Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium szerint az audio idegenvezetés emeli az idegenforgalmi szolgáltatások színvonalát.  Audio idegenvezetés már egy jó ideje működik Phnom Penh és Siem Reap történelmi helyszínein is.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium kelet-európai képviselőjének tájékoztatása szerint az év első 5 hónapjában 13,5%-kal több, azaz 2.6 millió turista érkezett Kambodzsába és év végéig 6.2 millió turista fogadásával számolnak. Ez a szám 2020-ig várhatóan eléri a bűvös hétmilliót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez