Libanoni undeground díva az Oscar kapujában

A legjobb dalért járó aranyszobrocskát kaphatja meg Yasmine Hamdan libanoni énekesnek. A dal tényleg magával ragad, a hölgy pedig roppantul magával ragadó.

“Yasmine-nak hívják, egyszer még híres lesz.” mondja Eve (Tilda Swinton), Jim Jarmousch új vámpírfilmjében, az Only Lovers Letg Alive-ban, barátjának, Adamnak, a vámpírnak. Mire Adam (Tom Hiddleston) azt válaszolja: “Remélem nem. Túl jó, hogy híres legyen.” A párbeszéd, a film története szerint egy füstös tangeri éjszakai bárban játszódik le, ahol egy talpig bőre öltözött énekesnő bűvöli el misztikus dalával a közönséget. Az énekesnő egyébként libanoni, neve Yasmine Hamdan. És most úgy néz ki, mégis csak híres lesz. Dalát ugyanis – sok másikkal egyelőre – Oscarra jelölték.

Az 1976-os születésű libanoni énekesnőnek nem ez az első kirándulása a files világba, szerepelt már több filmben, sőt férje a palesztin Elia Szuleiman maga is filmrendező. Hamdan azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elsőként foglalkozott az arab világban komolyan elektronikus zenével. Több albuma is jelent meg, amelyen a modern zenei világot az arab népzenével ötvözi. Igazi underground díva lett Bejrútban mielőtt Párizsba költözött volna.

Az Oscar-esélyes dalt pedig itt hallhatják:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez