Drónok az amerikai karácsonyfák alatt

A civil felhasználásra alkalmas kisebb drónok akkora sikert arattak, hogy mostanra egy külön expót kaptak Los Angelesben.

A kiállítás és vásár helyszíne teljesen megtelt izgatott gyerekekkel, akik maguk mögött rángatták már előre aggódó szüleiket. Hamar kiderül, hogy nem hiába aggódtak: bizonyos modellek akár több ezer dollárba is kerülhetnek.

Azonban azok a szülők is találhatnak valamit, akik képesek nemet mondani gyerekeik egészen vad kívánságaira, hiszen a legkisebb drónt már 25 dollárért (kb. 6500 forint) beszerezhetjük.

Az ugyan nem teljesen tiszta, hogy mi állítja meg a több ezer tizenévest karácsony után abban, hogy kárt okozzon mások tulajdonában (nem is beszélve a saját és mások testi épségéről), de a felelősségteljesebb szülők ez ellen is tehetnek. Adam Gibson például arra tanítja az újdonsült drón tulajdonosokat, hogy hogyan kalibrálják be az egyébként érzékeny szerkezetet mielőtt repülnének vele, illetve úgy általában a biztonságos használatra.
Gibson beszélt arról is, hogy a legtöbb baleset a drón iránytűjének nem megfelelő beállítása miatt történik, de sokszor előfordul az is, hogy a gép tulajdonosa befesti az eszközt, ami viszont megzavarhatja a benne lévő GPS-t.
Talán itthon még nem kell félnünk attól, hogy karácsony után mindenhol apró repülők fognak cikázni felettünk, de adjunk neki egy évet és valószínűleg a SYMA is meg fog telni a drónra vágyó tinédzserekkel.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez