Hova utazzunk idén ősszel?

A nyárnak lassan vége ugyan, de most jönnek a jó kis hosszú hétvégék, a kirándulásokra, városnézésekre csábító ősz. Ha csak hétvégére indulunk, akkor persze nem utazunk túl messzire.

De így is nagyon nagy a kínálat – mondta a FEM3 reggeli műsorában Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró és már sorolta is, hogy hova és hogyan érdemes felkerekednünk. Nem csak feltétlenül városokba, ilyenkor, szeptemberben a görög szigetekre – Korfura, Krétára – is jó elmenni, hiszen olcsón lehet eljutni oda és általában még jó idő van arrafelé. Gyönyörű napsütés, és ugyanez áll Törökországra is. Horvátországban az Adria néha már hűvös ilyenkor, de Észak-Afrikában még októberben is nyugodtan fürödhetünk a tengerben.

Ami pedig a városokat illeti, mi, magyarok hihetetlenül sok helyre szeretünk menni – mondja a szakújságíró. Krakkó most nagyon divatos és tényleg olyan hely, amelyet legalább egyszer látni kell. Nagyon barátságos, este hatalmas bulik vannak. Kocsival érdemes útra kelni: nyugodtan meg lehet csinálni, hogy valaki reggel elindul, egy éjszakát ott tölt és utána akár már másnap vissza is jöhet. Ez nem túl megterhelő, csak meg kell tervezni alaposan az utat. Érdemes inkább autópálya felé kerülni, így 5-6 óra alatt megjárható a Budapest – Krakkó táv. Gyönyörű hely és hát össze lehet kötni persze a környékbeli nevezetességekkel, történelmi híres helyekkel.

Aztán ne felejtsük el, hogy jön majd még az Oktoberfest, Münchenbe rengeteg magyar zarándokol ki. Az egész nemcsak a sörről szól, hanem hatalmas vidámpark, tele hullámvasúttal, céllövöldével, olyan szórakoztató, hogy még a gyereknek is jó – mondja a szakújságíró. Aztán itt vannak a közeli helyek. Bécsbe például rengeteget kirándulunk, így lesz ez vélhetően szeptemberben, októberben is. Utána meg kezdődnek az adventi vásárok és azokat imádjuk. Főleg a német területeken: Münchenben, Berlinben, Kölnben olyan meseszépek a karácsonyi vásárok, hogy élmény oda elmenni. Nagy sláger Barcelona is, könnyű eljutni, meg hát a fapados járatok most már azért összekötik a világot. Ha valaki ügyesen foglal és kevés cuccot visz, akkor fillérekből elutazhat.

Maga Kiss Róbert Richard viszont most egy ideig sehova nem utazik: feleségével a héten várják első gyermekük születését, így egy darabig most itthon marad. Legalább egy hónapig. Aztán irány Thaiföld…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez