Bakuban tárgyal Putyin

Az azeri és az orosz elnök a cselgáncs-világbajnokság zárónapjára is ellátogat – írja a TASZSZ hírügynökség..

Ma érkezett Bakuba Vlagyimir Putyin. Mégpedig azért, hogy beszédet mondjon az orosz-azeri interregionális fórumon, tárgyaljon Ilham Alijev elnökkel és megnézze a Bakuban ma záruló 2018-as cselgáncs-világbajnokság néhány mérkőzését – árulta el az orosz elnök közeli munkatársa, Jurij Usakov. Aki arra is emlékeztetett, hogy Vlagyimir Putyin tavaly is ellátogatott az akkori vébére, melyet történetesen Budapesten rendeztek 2017 augusztusában.

Az elnöki tanácsadó szavai szerint Oroszország és Azerbajdzsán felgyorsítja az együttműködést minden szinten, így a legmagasabbon is. Ma az előző találkozójukon, szeptember 1-jén Szocsiban elfogadott megállapodások végrehajtása szerepelt a napirenden. Holnap mindkét elnök ott lesz a FÁK-országok csúcstalálkozóján Dusanbéban.

Az orosz-azeri interregionális fórumot 2010 óta évente megtartják, de az idén először Vlagyimir Putyin és Ilham Alijev részvételével. Most tíz orosz régió több mint 200 cége képviselteti magát, a résztvevők száma megközelíti a 700-at. Több mint 20 megállapodást írtak és írnak alá.

Fotó, videó: Balogh Sándor

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez